ONZE BALLONS
Priveballon.nl beschikt over diverse kleurrijke heteluchtballons, op één na allemaal zonder reclame of opschrift, in diverse groottes.
Deze worden vooral ingezet voor teamvaarten, instructievaarten en deelname aan evenementen in binnen- en buitenland.

Gaat u als passagier met ons mee ballonvaren, dan blijft het nog even een verrassing met welke ballon u meevaart.


Onze eigen ballons

PH-EJM
Type: Cameron O-105
Inhoud: 3000 m3.
Met deze ballon maken we sinds het voorjaar van 2008 ballonvaarten met 2 of 3 gasten.

PH-EJW
Type: Thunder & Colt 69A
Inhoud: 2000 m3.
Met deze ballon kan 1 passagier meevaren. Deze ballon werd in het voorjaar van 2012 gekocht in Zwitserland. De ballon kan gevaren worden met een kleine mand of een zogenaamde 'Airchair', een twee-zits bankje.

PH-EJD
Type: Thunder & Colt 31A
Inhoud: 900 m3.
Deze ballon, een zogenaamde 'cloudhopper' kan geen passagiers vervoeren. De ballon is niet uitgerust met een mandje maar met een stoeltje. In het voorjaar van 2010 werd deze ballon gekocht in Zwitserland.


De onderstaande ballons hebben in het verleden deel uitgemaakt van onze vloot.

PH-EJJ
Type: Kubicek BB40Z
Inhoud: 4000 m3.
Deze ballon werd vanaf Juni 2012 tot September 2016 gebruikt voor ballonvaarten met maximaal 5 passagiers. De mand die gebruikt werd voor deze ballon is voorzien van een uitneembare stoel en een deur. Bekijk voor meer informatie hierover de pagina 'Mindervaliden'. De mand werd verkocht aan een collega ballonvaarder in Nederland, de ballon vaart nu in Engeland.

PH-HTD
Type: Cameron A-140
Inhoud: 4000 m3.
Deze ballon werd in 2011 ingezet voor ballonvaarten met maximaal 4 passagiers, en is in het voorjaar van 2012 verkocht naar Slowakije.

PH-RNW
Type: Cameron V-90
Inhoud: 2600 m3.
Deze ballon is van 2009 tot 2012 ingezet voor instructievaarten. Na de laatste vaart die wij in November 2011 met deze ballon hebben gemaakt (foto's) is deze in December 2013 overgedragen aan de eerste eigenaar die deze ballon in 1992 heeft laten bouwen.

PH-IJF
Type: MC/W Hassa MW-77
Inhoud: 2200 m3.
Deze ballon werd in 2007 en 2008 ingezet voor passagiers- en wedstrijdvaarten.


Onderhoud
Naast de gebruikelijke checks die voorafgaand aan de vaart door de piloot worden uitgevoerd, wordt al ons materiaal (zoals de omhulsels, manden, branders en gasflessen) jaarlijks gekeurd. Tijdens deze keuring wordt het materiaal onderworpen aan een strenge inspectie. Dit gebeurt aan de hand van door de fabrikanten opgestelde procedures.

Het omhulsel wordt bij de keuring gecontroleerd op schades en slijtage. De gasflessen, branders en manden worden uitvoerig gecontroleerd en getest. Iedere tien jaar worden de gasflessen onderworpen aan een druktest, waarbij ook de overdrukventielen worden vervangen en de fles intern wordt geïnspecteerd.